Moestuinplan
Tuinplan

In de herfst en winter is je moestuin grotendeels leeg en is het een mooie tijd om na te denken over wat je komend seizoen allemaal wilt gaan kweken. Welke groentes? Hoeveel ruimte heb je daar voor nodig? En je houdt natuurlijk rekening met wisselteelt; om ziektes te voorkomen zaai je geen planten van 1 groep op dezelfde plek als voorgaande jaren.

In het Moestuinlogboek staan 2 pagina’s met ruitjes waar je je plan kunt schetsen. Dat kan natuurlijk op veel manieren; met kleurtjes of tekeningen van de groentes, of gewoon opschrijven wat erin komt. Kan allemaal. Wat jij prettig vindt.

Om je een idee te geven hoe je een tuinplan kunt maken, hebben we hier een paar voorbeelden gemaakt hoe wij het zouden doen.

We hebben vakken getekend waar we de soort groente willen zetten. Iedere soort kreeg een kleur en romeins cijfer. Dus het vak van de peulvruchten:  I paars, de kolen: II blauw etc. Dezelfde als we gebruiken voor de wisselteelt op pagina 4 dus.

Schermafbeelding 2014-12-01 om 16.25.10

De nummertjes in de vakjes zijn de groentes die we hier willen zaaien. Helemaal handig is het als dit dezelfde nummers zijn als je paginanummers.

Jouw tuin is natuurlijk anders, misschien heb je wel bakken of potten. Dan teken je die gewoon!

 

Voorbeeld moestuinplan 1

Voorbeeld moestuinplan 1

Voorbeeld Moestuinplan 2

Voorbeeld Moestuinplan 2

Tags: ,

Trackbacks/Pingbacks
  1. Moestuintips Februari - - 3 februari 2017

    […] en dan heb je je moestuinplan klaar, je tuinbonen voorgezaaid, genoeg wc rollen en eierdozen gespaard om kweekbakjes van te […]

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.