regenboog
Regenboog pizza

Gezond eten

Eén van de missies van Rauwdouwers.nl is om kinderen gezonder te leren eten. Geen makkelijke opgave. Doordat kinderen zelf aan de slag gaan met het kweken van groenten is gebleken dat ze dan ook echt meer groentes gaan eten. Daar hebben we nu (net februari) nog niet zoveel aan. Als ik aan mijn kinderen vraag: “Wat zullen we eten?”, krijg ik als standaard antwoord: “Pizza!”.

Regenboog pizza

Op Gimmesomeoven.com kwam ik deze pizza’s tegen. Regenboog pizza’s. Geweldig! Ze zien er zo mooi uit, er zit veel groente op en zijn nog lekker snel te maken ook.

Regenboog pizza

Regenboog pizza

Die gaan we ook maken!

Het recept:

Wat gaat erin:

– 2 naan broodjes (je kunt ook pizzadeeg nemen, maar dit is wel erg lekker en makkelijk)

– pizzasaus

– geraspte kaas

– oregano of italiaanse kruiden

– olijfolie

– groenten in alle kleuren: Bijvoorbeeld: broccoli, paprika (groen, oranje, geel), cherry tomaatjes, rode ui, paarse aardappel of aubergine. Maar neem gerust wat anders als je dat lekkerder vindt.

Hoe maak je het?

Verwarm je oven voor op 200 graden

Leg de naan-broodjes op bakpapier op de bakplaat. Verdeel de pizzasaus en de kaas over de broodjes.

Saus en kaas erop

Saus en kaas erop

Snij de groentes in kleine stukjes. De pizza gaat maar 20 minuten in de oven dus de stukjes moeten echt klein zijn. Als je aardappel of wortel gebruikt mogen ze nog kleiner dan de rest.

En dan het leuke gedeelte: leg de groentes erboven op in de vorm van een regenboog. Sprenkel er een beetje olijfolie over en de kruiden.

En de groentes

En de groentes

20 minuten in de oven totdat de groentes gaar zijn.

We geven geen garantie dat al die groentes ook daadwerkelijk worden opgegeten door je kinderen, maar een kleine “ooh” en “aah” zou er toch wel in moeten zitten!

 

 

 

 

No comments yet.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.