alles
Ra ra, wat ben ik?

Biet dat eet ik niet

Ik heb hier een koppig exemplaar rondlopen dat dol is op wortels en niks wil weten van bietjes. En dan ook echt niks. Hij wil het niet eens proberen. Zelfs niet de bietjes die we vorig jaar ijverig samen hadden gekweekt in onze achtertuin. Terwijl bietjes zo lekker zoet zijn en ik ze nou juist echt een kindergroente vind.

Groentes raden

Bij de groenteboer zag ik gele biet en rode wortel liggen. Interessant! Niet alleen om zelf te proeven, maar ook om die kids eens te foppen.

Dus vanavond eten we geroosterde groenten. Voordat het de oven ingaat de grote test: wat is wat?

allesDe oranje wortels zijn natuurlijk makkelijk, een punt voor de kinderen. Nu die witte “….eehh, pasti-dinges”. Ik reken het goed. Bij de rode stukjes roept dochter: “Biet!!”,  en zoon: “Gatver”. Allebei fout. Het is de rode wortel en het blijkt niet vies te zijn.

Tenslotte de gele. Ze hebben geen idee. Ze houden het op iets van fruit en gaan het proeven. Ze vinden het beiden erg lekker. Dochter herkent de bieten smaak. Zoon weigert te geloven dat het biet is. Gelukkig hebben we de foto’s nog.biet en wortel stukjeswortelbietongeschild

 

Tags: ,

No comments yet.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.