eitje
Plantaardige eieren

De zaadjes voor je (groente-) plantjes kun je goed zaaien in lege eierdoppen. Het is handig, het ziet leuk uit en het is ook nog eens goed voor je tuin. Eierdoppen zijn namelijk een goede bron voor calcium en mineralen. En slakken hebben een hekel aan eierdopjes.

Supersimpel

Je maakt alleen de bovenkant van het eitje open als je ‘m opeet of in de pan doet. Je vult de dop voorzichtig met potgrond en je zaden. Ze blijven natuurlijk prima staan in de lege eierdoos. Als de stekjes dan groot genoeg zijn maak je (weer heel voorzichtig natuurlijk) het eierdopje kapot en zet je het plantje met de verbrijzelde dop in de grond. De kalk van het dopje is heel goed voor de plant.

Pasen

Het is alweer bijna pasen. Wil je eens een origineel cadeau geven tijdens deze dagen, moet je nu aan de slag. Wel even checken hoe lang je zaadjes erover doen om te ontkiemen zodat er wel wat te zien is tegen die tijd.

Eggplant

Je kunt ze ook proberen te verkopen op de vrijmaakt tijdens koningsdag of op 5 mei. Caroline maakte een keer deze doosjes met stekjes van aubergine plantjes erin. Super grappig natuurlijk, omdat de Engelse naam voor aubergine “egg(ei)plant” is. Ze waren een groot succes!

IMG_0162

Plantaardige eieren

IMG_0166

Stekjes in een eierdop

Tags: , , , , ,

No comments yet.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.