Over ons

Wie zijn wij?

Caroline (meisjesnaam Hovenier, maar dit terzijde) Frenken en Katja Schrijver zijn de dames achter Rauwdouwers.nl.

Caroline: ”Mijn kinderen vinden het leuk om buiten te zijn, en zijn dan vooral aan het ravotten. In de groentetuin zijn ze niet zo lang geconcentreerd, tenzij ze zelf ontdekkingen kunnen doen. Daarom hebben we interessante experimenten toegevoegd”. Katja voegt daaraan toe: “Duurzaamheid, gezond eten en actief bezig zijn, vind ik erg belangrijk. Die aspecten komen allemaal samen in het maken van een eetbare tuin.”

Wat willen wij?

Naar buiten met die kids! Actief bezig zijn, leren over de natuur, gezonde groenten en trots zijn op wat ze zelf gekweekt hebben.

Ja, veel van jullie zullen het met ons eens zijn dat moestuinieren leuk en leerzaam is voor kinderen. Maar hoe doe je dat? We weten niet hoe het met jouw kinderen zit, maar die van ons willen thuis niet weer de boeken induiken. En zeker niet naar hun moeder luisteren.

Hoe dan?

Waar begin je? Er zijn zoveel zaden, boeken en websites. Hoeveel ruimte heb je nodig? Veel vragen waar wij ook mee zaten.

Dus bedachten we de Rauwdouwers startpakketten. Makkelijk en overzichtelijk omdat je bezig bent met 1 soort zaad per maand.

En vooral ook leuk; duidelijk uitgelegd op basisschool-niveau, interessante weetjes, proefjes, puzzels en recepten, zodat kinderen zelf op ontdekkingstocht kunnen gaan.

 

Caroline en Katja

Rauwdouwers foto kruiwagen