moederdag
Groene moederdag

Wil jij je moeder op een originele manier verrassen op moederdag? Moeders houden van gezond, lekker, origineel en zelfgemaakt. Wij hebben 5 ideeën voor een groene moederdag bij elkaar gezet.

1. Eetbare bloemen

Een bosje bloemen is altijd een leuk idee! Ook voor moederdag. Deze keer maken we er iets bijzonders van!

Nu is het best moeilijk om op moederdag al bloeiende bloemen te vinden die je kunt eten. Tulpen, narcissen, hyacinten: die bloeien nu, maar kun je niet eten. We verzinnen dus een list: je pakt een zakje eetbare bloemenzaden mooi in en geeft dat cadeau met een zelfgemaakte kaart. Vanaf half april kun je de zaden buiten zaaien. In een pot of in de volle grond. Je moeder geniet er de hele zomer van.

Eetbare Bloemenmix

En niet te vergeten: help haar te herinneren dat ze de bloemen (zonder stelen) plukt om er iets lekkers van te maken. Decoratie van salade, ijs, limonade. Of trek er thee van. Dat staat zo vrolijk!

overzicht-2

Bij Rauwdouwers krijg je gratis een zakje eetbare bloemen bij een pakket Standvastige Sperzieboon. (Trouwens ook een leuke tip voor je standvastige moeder). Speciaal voor moederdag kun je een los zakje eetbare bloemenzaden kopen.

2. Een kaart die je kunt planten

Schrijf je een kaartje aan je moeder? Je moederdagwens schrijf je op de kaart, en je moeder bewaart de kaart een paar weken. Daarna twijfelt ze of ze jouw zelfgeschreven kaart in een la zal bewaren (want ze is toch trots op wat jij gemaakt hebt), of dat ze hem stiekem bij het oud papier laat verdwijnen (want al jouw kunstwerken nemen toch wel erg veel plaats in).

Heb jij een moeder die het tweede doet, dan is er nu de oplossing! Schrijf deze keer een speciale kaart: met zaden erin die ze kan zaaien. Dan hoeft ze zich niet schuldig te voelen dat ze je zelfgemaakte kaart stiekem weggooit, en krijgt ze er nog sla voor terug ook!

Afbeelding grow strong

 

Je kunt natuurlijk ook zelf een zaaikaart maken. We maakten sterren voor kerst, maar als je een hartje neemt, kan het natuurlijk ook voor moederdag!

Weken

3. Schrijf een geheime boodschap

Het is leuk om je moeders naam, of gewoon mama als ze een lange naam heeft, in tuinkers te schrijven. Doordat je de zaden in de vorm op het schoteltje strooit, ziet ze haar naam al, dat is niet zo spannend. Dus we gaan het anders aanpakken. Deze keer geef je haar een onverwachte verrassing. Voor moederdag maak je een bordje met tuinkers, waar haar naam geheimzinnig uit te voorschijn komt. Dit vraagt wat planning, je doet het zo:

Belangrijk: 3 dagen voor moederdag (woensdagavond of donderdagochtend) begin je.

Nodig:
1 schoteltje
1 stuk keukenpapier
5 gram tuinkerszaden

  1. Vouw het keukenpapier 2x dubbel, maak het nat en leg het op het schoteltje.
  2. Strooi de helft van de zaden in de vorm van je moeders naam. Of in de vorm van een hartje. Ik gebruik de botte kant van een mesje om strakke lijnen te maken.
  3. Zet dat op je kamer, en zorg dat je moeder het niet ziet.
  4. Houd het vochtig.
  5. Strooi op zaterdagavond de andere helft van de tuinkers om de naam van je moeder heen, zodat er geen wit te zien is.
  6. Op zondagochtend geef je het bordje aan je moeder, en vertel je dat je een geheim bericht voor haar hebt.
  7. Nu zal ze vol spanning wachten tot haar naam tevoorschijn komt!

Ma

4. Kruidenpotjes met verse kruiden

Het idee van de kruidenpotjes is van een paar jaar geleden, dat halen we voor deze gelegenheid weer eens uit de kast. Valt natuurlijk ook in de categorie gezond, lekker, zelfgemaakt en origineel. Omdat we meestal pas in mei beginnen te denken aan Moederdag noemen we het Modderdag. Dat kan altijd!

blikjes-met-kruiden-vullen

5. Ontbijtje met kiemen

Je verrast je moeder natuurlijk bij het ontbijt. 10 tegen 1 dat je moeder houdt van een gezond ontbijt waarbij ze niet bang hoeft te zijn om dik te worden. Dus chocola en suiker slaan we over. Een supergezond ontbijt begint met een rijstwafel die je besmeert met cream cheese (roomkaas) en belegt met komkommer. Daarop strooi je een paar zelfgekweekte bietenkiemen. Wij zijn er weg van!

No comments yet.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.