Groene cake
Planten

Als je snijbiet hebt gezaaid en deze het net zo goed doet als bij ons, kun je last hebben van een luxe probleem; snijbiet in overvloed. Als je alleen de buitenste bladeren oogst heb je in no-time weer nieuwe.
Ik gebruik het nu voor alles waar ik normaal spinazie voor zou gebruiken; in de hartige taart, lasagne, pasta met zalm etc. Spinazie heb ik dan ook niet gekweekt dit seizoen. Misschien nog na de (hopelijk) warme zomer, maar dat terzijde.

Snijbiet
Aangezien de courgette-cake hier een groot succes is en de kids hierdoor zonder het te merken extra groentes “snoepen”, heb ik het ook maar eens geprobeerd met snijbiet.
Ondanks dat we regenboog snijbiet hebben is de cake hartstikke groen. Ik dacht even de hippe moeder uit te hangen door ‘m de “Hulk cake” te noemen. Maar mijn kindjes, die lang na het hulk tijdperk zijn geboren, keken me zo glazig aan, dat ik het maar houd bij de zeer originele naam: groene cake.
Je hebt nodig:
- 250 gram snijbiet
- 300 gram zelfrijzend bakmeel
- 2 eieren
- 1 dl melk
- 150 gram geraspte kaas
- 75 gram boter
- snufje zout
En zo maak je de groene cake:
- Verwarm de oven voor op 195 graden
- Roerbak de snijbiet totdat deze geslonken is
- Druk het vocht uit de snijbiet in een vergiet
- Doe de snijbiet samen met de boter, melk en eieren in een kom en maak het fijn met een staafmixer of blender
- Roer de overige ingrediënten erdoor
- Vul een cakevorm met het beslag
- Zet het ongeveer 40 minuten in de oven.
Ik heb zojuist deze groene cake gemaakt. Ik heb er cashewnoten, zongedroogde tomaat en lijnzaad aan toegevoegd. Erg lekker!!
Waar eet je de cake bij en kan je het ook maken met nieuw Zeelandse spinazie.
Ik eet het graag met een lekkere salade. En ja hoor het kan ook prima met Nieuw Zeelandse spinazie.