Aardbei matjes
Aardbei Matjes

Aardbeien snoep je natuurlijk direct van de plant. Maar wil je eens wat anders, kun je deze snoepmatjes maken.

Ingrediënten voor 4 lange rolletjes:

  • 225 gram aardbeien zonder steeltje
  • 1 eetlepel citroensap
  • 3 eetlepels suiker*
  • bakpapier
  • eventueel waxpapier

*Echte Rauwdouwers eten ze zonder suiker. Lekker zuur!!

Zo maak je Aarbei matjes:

  1. Zet de oven op 75 graden.
  2. Pureer de aardbeien in een keukenmachine of met de staafmixer totdat het goed glad is. Er mogen geen stukjes meer inzitten.
  3. Doe het in een pan en voeg het citroensap en de suiker toe. Laat het ongeveer 20 minuten zachtjes koken totdat het lekker dik is geworden. Goed blijven roeren.

    In de pan

    In de pan

  4. Spreid het gelijkmatig uit op een bakplaat met bakpapier in een rechthoek tot een laag van ongeveer 3mm dik.

    Maak een laag van 3mm

    Maak een laag van 3mm

  5. Zet het 3 tot 4 uur in de oven totdat het niet meer plakkerig is, maar ook niet knapperig.
  6. Laat het helemaal afkoelen en haal het van het bakpapier af.

    Spannend!

    Spannend!

  7. Leg het op waxpapier** en knip het in repen. Rol de repen op.
    Knip het in repen

    Knip het in repen

    Geknipt om te rollen

    Geknipt om te rollen

    En rollen maar

    En rollen maar

Aardbei matjes

Aardbei matjes

* Heb je geen waxpapier, gebruik dan bakpapier.

Tags: , , ,

No comments yet.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.